hero meer nieuws koe

Zelf sushi maken

Zelf sushi maken

sushi plank

Zelf sushi maken; vaak wordt gedacht dat dit moeilijk en tijdrovend is. Echter, met de juiste tips en trucs, heb je het maken van lekkere sushi zo onder de knie. Daarnaast zijn er allerlei hulpmiddelen beschikbaar, zoals de sushi bazooka, welke het kinderlijk eenvoudig maken om in no-time een heerlijke sushi-rol te maken. Het zelf maken van sushi is naast dat het erg vermakelijk is ook vele malen goedkoper dan het bestellen ervan.

Voor het maken van sushi zijn verschillende attributen en hulpmiddelen beschikbaar. Deze maken het vele malen eenvoudiger om sushi te maken en zijn eigenlijk een must-have wil het goed lukken! Allereerst zal ik de traditionele hulpmiddelen en attributen omschrijven, welke in de Japanse keuken worden gebruikt. Daarna zal ik ingaan op westerse ontwikkelingen welke het maken van sushi eenvoudiger hebben gemaakt.

Een makisu is een matje voor het rollen van de sushi. Naast versies van hout zijn er ook plastic varianten, deze zijn eenvoudiger schoon te maken.

Eenmaal jij alle ingrediënten op het matje hebt samengevoegd is het tijd om het geheel op te rollen. Dit is enkel mogelijk met een sushimatje, een noodzakelijk attribuut dus! Nadat het geheel netjes is opgerold moet de rol gesneden worden, doe dit nadat het matje is verwijderd. Wanneer je het matje niet verwijderd loop je kans op beschadigingen op het matje; dit wil je te allen tijden voorkomen!

Naast de bereiding is het natuurlijk ook handig om de sushi fatsoenlijk op te kunnen eten. Maar hoe doe je dit? De Japanners zelf eten sushi zowel met stokjes als met de handen, wat dat betreft is daarvoor geen etiquette. Het belangrijkste tijdens het eten van sushi is dat deze in één keer moet worden opgegeten, een Japanner zal jou raar aankijken indien je een stukje sushi in meerdere happen probeert op te eten.